12/10/2010

U pun nak buat test jugak ke???? oh tidakkk..



" blablabla...i'll give the mid term.... blablabla." kata beliau (Dr. Wong) sambil tersengih-sengih.

"mid term test??? " reply aku dengan muka yang terpinga-pinga sekaligus tersengih-sengih juga.

"ya.. mid term test.. on thursday..." kata beliau lagi dengan muka tersengih-sengih tanpa sekelumit pun perasaan bersalah.

aku??
"err.." tersengih-sengih lagi... dalam hati, aku sedang menyumpah sambil menyampah "ooo shit ..! hampes..! test lagi..!"

Beliau yang bagaikan dapat membaca isi-isi penting dalam lubuk hati aku yang tak berapa nak dalam, terus berkata:
"too much work rite? blablabla... within this short time... blabla... hahaha"

"they all (refering to all my kluzmate) might be shocked la.. and stress out...." aku cuba menyelit. bajet ayat cam concern gila ngan nasib diorang.. nasib aku gak.

"blablabla..." beliau menyambung dan membebel lagi..

"we already have 4 test this week... and we've just finished dr mina test this morning......." aku cuba menyusun ayat baik punya dengan bertemankan muka kesian dan muka dua posen bertujuan supaya beliau akan menarik balik niat beliau untuk melangsungkan mid-term test beliau... tetapi... belum pun sempat aku menitik noktahkan ayat tersebut, beliau sudah mencelah..

"ya.. i know... blablabla...well, you see.. it's not easy to be a pharmacist... blablabla.." beliau tersengih-sengih lagi.

aku??
"oo ok... " aku yang berhati mulia dan berjiwa lembut ni (wekkk..! sila muntah! perasan gila..!) hanya mampu menurut saja tanpa berbicara dengan lebih panjang.

wahai kluzmateku (korang tak baca pun blog ni.. hehe), sori guys, aku memang fail bab perdebatan dengan orang-orang yang lebih berusia ni plus aku kecetekan idea-idea bernas si bijak pandai yang bleh dijadikan alasan. maka, mid-term test dr wong still ON... (arghhhhhhhhhhhh!)....

*seb baik la beliau friendly dan some of his words ada yang motivating... so, takde la aku rase nak sepak laju-laju time die mention "mid-term test!!!!" plus, dengan baik hatinya beliau escort aku kuar dari lab and bukakan pintu lab tu untuk aku (siap cakap "i'll show u how to open the door") sebab pintu tu memang takbleh dibuka oleh manusia biasa.

6 comments:

Shafiq said...

kesian kt ko..
xpe,sbjek rep terbaek sem ni..hehe

Aoi@riena said...

byk la sbjek rep tbaik... berpuluh2 kali aku rase bersalah kot sbb tak handle betul2.. handle mende kecik je kot tp takleh wat elok2.. aku mmg tak suke r jadi leader.. sekian trimas...

Shafiq said...

ala,bese la tu..
mne de org yg perfect..
at least ko dh wt ape yg ptt kn..
xperlu rse bersalah..

Aoi@riena said...

aku mmg fail bab2 nak handlekan utk org ni.. jaga diri sndiri pun fail..hehe.. takpe r dah lepas... best gak kot.. impact die, byk gak mende yg aku dh berani n dh reti handle sorg2. kalu dulu, kalu takde mmber temankn jgn hrp la.. hehe..

Shafiq said...

bgs2..
itu la yg kte nk..
aku dlu mcm ko jgk..
tp skang ni mcm2 bnde bru yg aku blaja ble aku pgg jwtn or join program..hee

Aoi@riena said...

sume org rase bende yg same je rupenye.. hehe

ai klik yu.. yu klik ai... meh la klik sini...