16/10/2010

love is just an illusion? ye ke??


there's a lovely sis put this statement :

"It is amazing how love can be magic sometimes... but hey, magic is just an illusion~"

as her status in one of the popular social-networking website.
(sengal, skema gile , gitau je la website tu 'facebook'..)

back to her status, i truly agree with her.
proudly, i'm one of her friends know a little bit story behind it. maybe not a full clear story but at least i know some of the important points.


then, there's a 'bajet-hot-la-tu-bleh-tembak-tembak-orang' person commented on that status: "habis a parents love pun tipu gak ker? hmm." gedix tol orang yang tak memahami cam beliau ni.

nak je aku tembak balik based on what the sis has replied to that 'bajet-hot-la-tu-bleh-tembak-tembak-orang' person.

"rarely people refer this statement relate to God, family or parent. usually this statement about love referring to man-and-woman love. ask urself la. u also a human, kan kan kan? human yang duduk kat bumi ni kan? human behavior and human way of thinking basically is nearly the same. actually u also KNOW what kind of love is mentioned there. tak perlu kot nak bajet hebat gile bleh tembak orang dengan komen sebegitu rupa."

oo..nak main kasar ye.. no hal je beb.. tapi tak la aku kesampaian nak reply kat situ cam tu. kang ape plak orang kate. kang ada yang kuarkan statement kat aku "nampak je baik, sopan santun dan lemah lembut (ahh..tolong la. perasan... sila muntah...) tapi.............."

2 comments:

Notami said...

no..love is reality & reality is love..hmm?? jgn tny la den pe maknanye sbb den pon xtau..hehe

Aoi said...

notami>
hmm..sometimes it can be a reality... sometimes it just an illusion...depends kat org kot.. heheh..

ai klik yu.. yu klik ai... meh la klik sini...