20/10/2010

:: Before & After ::

The differences B4 & after ur frenzs know that u own a blog:

After
dengan sedaya upaya tidak mempublish entry yang berunsur sinis dan berunsur penjatuhan sesama kaum orang-orang yang mungkin dikenali kedua-dua belah pihak.
Before
segala adegan dan unsur-unsur sinis dan penjatuhan sesama kaum merupakan santapan harian.

After
dengan sedaya upaya, meng'control' segala gerak laku, tindak tanduk kerbau , lenggang lengguk dan gaya penulisan supaya tidak bercanggah dengan perception luaran dan supaya tidak mengundang sebarang spekulasi yang tidak diingini.
Before
ade aku kisah? main belasah je..!

After
Ntah berapa banyak drafts yang tersusun-susun dalam box pengeposan tanpa dipublish.
Before
Semua drafts dipublish tanpa segan silu dan tanpa berpikir panjang.

After
Dengan automatiknya aku menjadi seorang penuh kepura-puraan dan sangat la hipokrit.
Before
aku seorang yang penuh dengan kejujuran.

kesimpulan: ahh..! sangat lah hipokrit...publish je la cam biasa.. sengal!

7 comments:

WAHIDA ALIAS said...

hahaha..publish je..sape suroh dorg tawu kite ade belog..hahahaha

Shafiq said...

post je la cm bese..
xperlu hipokrit..hee

Aoi@riena said...

wahida alias -> haha.. tu la kan.. sengal... nasib la kan... hehe

Aoi@riena said...

shafiq -> ye2.. beklah... haha. aku akn jd sejujur yg mungkin.. haha =P

Shafiq said...

bgus2..haha

.s.o.f.i.a. said...

blog aku dulu tadak orang baca pun, tapi hipokrit gila...... ayat semua bajet cun abes......

tapi sejak dua menjak nie i write what i like, i publish what i write..... walhal lagi ramai yang membaca...... lantak ah!!!! he he.....

Aoi@riena said...

cik pia -> hahah..betoi tu cik pia.. ayat control cun mmg hipokrit gila.. bajet org nk baca r.. tulis sempoi2 lagi best kot... haha

ai klik yu.. yu klik ai... meh la klik sini...