07/05/2011

i give u take... u give i take....

nak berpesan ni..
untuk diri sendiri especially..
dan kamu... n kamu... n kamu jugak... suma org la abis cite..

" give and take plizz..."

sesetengah insan maybe beliau tak sedar diri kot..

or maybe beliau tak pernah tersedar..

bukan salah beliau gak la kalau dah beliau alpa... takleh watpa...

insan ini just mengharap beliau di' treated' nicely and dibagi attention...

tapi beliau sendiri tade effort.. just duduk goyang kaki sambil bersiul-siul keriangan... aka "malas"...

hoping that orang datang kipaskan beliau, orang datang pakaikan beliau kasut, orang datang sumbat nasik kat mulut beliau (oih..ini kiasan saje)

lelame orang jadi annoying..

turnover orang yang datang dan pergi adalah tinggi...

sebabkan effort beliau sendiri

tarak...!!!

"supplier" pun dah naik nyampah..

maka.. tiadalah long term relationship yang effective...

bile short term objective dah tercapai, "supplier" akan blah...

meninggalkan luncai bersama labu-labunya... tu pun kalau labu-labu tu tak blah jugak...

and insan tersebut wondering

"kenapa suma orang blah?"

memang takleh blah soklan beliau..



ok... exam marketing dah abis

kesimpulannya sila give n take.....

bye



6 comments:

cik ungu said...

wat u giv u get bek






u giv me slap, i giv u smack.
aku sbnrnya lapar.

lepas exam kau bleh belanje aku. jangan segan2.

nunashabd said...

"beliau sendiri tade effort.. just duduk goyang kaki sambil bersiul-siul keriangan... aka "malas"...""

demm rite!!

siyes sme kot dgn i... i x kesah klu dia nk bising komplen org wat salah klu dia y ada buat somthing u kitorang.. ini tak bab mengomplen orang.. mcm sial.. siyes bengang i dgn dia x surut lg kot..kalau effort dia kt dlm " organisasi" kitorg ni melebihi ape y org len wat x pe la nk bising2.. ni haprak mmg tau goyang kaki je.. tugas sume org len y wat.. dia tau tgk je.. org x bising pun dia x bertanggungjawab... tp time org len wat salah je... macm lah selamani dia y uruskan segala2nya dlm organisasi kitorg ni.. dah la mnyusahkan org.. pentingkan diri.. monthly "membership fee" da la byar lambat2.. myusahkan org.. nk kate kecik da ade ikatan dgn ajnabi...sesekali nk ikut rse marah nk je i eliminate dr "organisasi" kitorg ni...

Aoi@riena said...

cik ungu -->

dari dulu ko lapa..
asyik mintak makan je...

*buat2 tak nampak ayat "belanje"..

lalala~

Aoi@riena said...

kak tasha -->

demn true jugak!

some people tau nak org jaga ati die ...but then, walopun kite dah jage tatasusila utk tak wat die rase annoying... beliau plak naik tocang.. beliau sendiri tak jage hati orang lain... bila patience dah sampai limit. malas dah nak jaga hati org yang sebegitu rupa. nak sound tak sampai hati. tak sound kang die tak sedar2.

end up.. buat la ape yang beliau nak.. i pun buat ape i nak. terasa ke tak terasa ke. wat taktau wat taktau... lalala~

Polaris Girl said...

same with me here... kadang2 kan, die nak kte pkir perasaan die je. pengorbanang kite kat die, ade die kisah ke? pastu, kenapa nak orang je jaga hati kite? die ade jaga hati orang?? kenapa nampak salah orang lain je? tak nampak salah diri sendiri? kenapa tak ada keikhlasan dlm melakukan kebaikan? kenapa tak meletakkan diri kite kat tempat orang yang dipersalahkan itu? fikir-fikirkanlah... :)

Shafiq Rosli said...

i loike this entry..hehe

ai klik yu.. yu klik ai... meh la klik sini...