06/05/2011

final exam tade kaitan ngn hukum karma

*Exam mood

Study untuk marketing dah rase cam study psychology punye subjek..

1 of supply-chain management best practice =

" Treat your partner as you would wish to be treated "

tapi kekadang for partner yang kurang kesedaran sivil..

senang cite..also known as tak reti bahasa,

still treat you badly

so... kene tukar..

"Treat your partner as he/she treats you"
(statement part ni gayanye macam main tektik keji ... ngahahaha!)

maknanya...

kalau dah rase your partner doesn't treat you as kindly as before...

tu laa....

sape suh sebelum ni you treat your partner badly walopun ur partner dah treat you kindly...


it's the law of karma...!

what goes around comes around
blogger-emoticon.blogspot.com

renung-renung kan dan selamat beramal

blogger-emoticon.blogspot.com

so kesimpulannya... final exam mmg takde kaitan dengan hukum karma...



11 comments:

nunashabd said...

hoiiii... spe plak partner u y treat u mcmtuu???
but totally agree kne ikut dior.. mcmne diorg lyan kita wat blik kat diorg mcm tuh.. x pyh nk baik sgt la muahaha..sb bukannya diorg akn igt blik pun cmne kita layan diorg dgn baik...boooo mereka2 ituh. haha
--->sebok je. haha

Aoi@riena said...

hoiii... ade ke i ckp partner i... i xde "partner" tak cam u... hahahahaha!!!! juz my opinion... bace marketing ni dah rase cam study social psychology... hebat!!!..memahami human behavior...hahaha....

nunashabd said...

partner y i msksudkan can be anybody je tau.. ur fren ke. housemate ke rumate ke..bukan 'partner' y stu lagi.. hish
tp syes la hari ni mmg i pon ade agak bengang dgn makhluk y x reti bersyukur.. bajet dia je betol.. salah org len cpat je nmpak. mmg hangin.....klu org salah komplem kemain,, salah dia??? klu nk tulis blik ape y dia da buat mmg kalah note retail.. huhu

Shafiq Rosli said...

hbt2..
i setuju..haha

Aoi@riena said...

kak tasha --> 'partner' yg tu pun bleh gak... lagi ideal..hahaha...
wowowow!...bese la. konflik akan ade dmane2 walopun d dasar laut.. marilah kita btabah n bsabar...
(maybe 'partner' tu ade sumthing yg tak pueh ngn kite sebagaimana kite pun ade sumthing yg tak pueh ati ngn beliau.)<---- wow hebatnye ayat i... hahaha!!

Aoi@riena said...

shafiq --->
haha..mmg hebat walopun xtau ape yg hebatnye... aku lg stuju kuasa 8..

nunashabd said...

mslahnya y kitong x puah hti dgn partner neh.... lagi bnyak giler kot.. da pentingkan dri giler babi... x pk psl org lain. y dia nmpak salah org je...y dia buat tu kitorg mls nk amik hal pun .. biasalah kne give n take la kan.. tp klu da thap mcm da bodoh sombong si partner ni mmg agak mnyesal la kutip dia dlu... pastu blagak mcm owner. dia lupe kot spe dri dia...ko stuju dgn spe ni sapik??

Aoi@riena said...

owhhh wowowowowoow...WAOWW ganas!!!!! ye.. sile lepaskan nye disini... bukan selalu... lebih kurg same...i pula.. i pulak!..

kekadang kalo berhati lembut kene pijak pale.. org wat pape ikut sukati beliau. igt org lain takde perasaan walopun nmpak cam berhati lembut...
owhh... hello0!!!!
"buat baik BERPADA-PADA, buat jahat jgn sekali"
kalo rase wat baik lelame pun tapi takde gune..
so ape lagi--> hati pun akan ber'metaplasia'. bile dah smpai thp ni. "ignorance" is bliss drp "concern" yg akan lg sakitkan hati.
plus.. betul. give n take.. beliau tu dpt balik ape yg beliau tu penah bagi..sori la.. i tak mampu maintain lembut ati cam diorg lain...

setengah org maybe die tak sedar diri kot.. or maybe die tak penah tersedar.. just nk org layan die baik je selalu tapi die die xde effort.. "duk ayun kaki" a.k.a "pemalas".. lelame org pun annoying..give n tak la kan.

sapik setuju je kot ngn sesape.. hehe

Shafiq Rosli said...

Tasya & Rina: yup,aku setuju je ngan sape2..hehe.

smue org ade mslh mcm ni..
honestly aku pn ade jgk..huhu

nunashabd said...

sapik: tu la.. mnde ni rse sume pun pnah alami..sume de mslah.. sb mnusia ni bnyak perangai.. tp kalau kita ni tahu bersyukur.. sedar diri x de mslah kot...jgn tau nk salahkan prg jerk..org luar xkan nmpak. tp y parahnya mnde ni mkan dalam.. ..kne kt btg idung sndri bru la tau...

Aoi@riena said...

yes yes! stuju jgak la... xtau nk kate pe dah... hehe~

ai klik yu.. yu klik ai... meh la klik sini...