26/05/2011

:: bedtime story di hovid ::



Praktikal aku kat hovid ni.
Aku kene buat training manual.
Training manual tu tentang waste management merangkumi penicillin n cephalosporin plant.
Part penicillin plant dah nak siap .
dah siap pun.
tapi cephalosporin tak siap lagi.
sebab ape?
sebab eksekutif production yang jaga cephalosporin aku tak tau sape
or aku yang tak kenal..
tak bukan aku tak kenal...
memang tak penah nampak insan yang bernama chandran di ofis production.
sah2 beliau selalu melepak di plant nya sahaja.
tapi betulkah chandran yang bertanggungjawab menjaga cephalosporin?
hah! itu pun menjadi kemusykilan..
pastu aku taktau cephalosporin plant tu nak masuk ikut mane.
exactly nak masuk ikut mane.
orang tu kate ikut sini.
orang ni kate ikut sane.
sebab
orang-orang sini pun tak penah masuk cephalosporin plant tu.
apetah lagi aku.


kenape aku tak tanye & ajak je mdm shirley (supervisor aku) masuk cephalosporin.
sebab mdm shirley pun tengah busy.
minggu ni tengah audit.
kejap2 beliau gi hovid chemor kejap2 kat sini, (kat ipoh).
esaimen ni kene siapkan dalam 2 minggu.
so, minggu depan je la aku gi cephalosporin.
maka dengan ini tergendala la keje aku.

Sebenarnye waste mgt cephalosporin ade je dalam SOP.
Ambik je dalam sop pun boleh.
SOP tu ape?
sop tu adalah standard operating procedure.
tapi SOP dan suasana realiti nya adalah berlainan.
maka, sop cumalah standard semata-mata.
so
memang tergendala la keje aku.

bila aku dah tade keje
aku tatau nak wat ape.
bila dah mengadap laptop, start la buat bedtime story camni. sila menguap. sure bosan gile. esok lusa aku buat lagi.

p/s: dah pukul 4.30 pm, sejam 30 minit lagi nak balik...

sekian .

2 comments:

Anis izyan Abd Rahman said...

ooit , update time keje ! best gile bnyak prodcution

Aoi@riena said...

best bile ade keje. tak best bile taktau nak buatpe dah.. sok ngadap laptop lagi. hukhukhuk...

ai klik yu.. yu klik ai... meh la klik sini...