20/11/2010

CUAK GILER DAH NI...!

CUAK GILER SAMPAI DAH TAKTAU NAK WAT CAMNE...!!

Currently~
sangat takut, cuak, risau giler,
dah sampai tahap tak bleh nak pretend macam takdak pape sambil wat muka slumber, bajet rilek pastu berketawa riang sambil bergurau mesra.

lusa @ 22th November 2010 sampai la 28th November 2010
1st time kena kerja (praktikal la)
tak cukup cuak ngan mende ni, ditambah plak ngan kecuakan yang berlipat kali ganda dengan kejadian pada minggu depannya plak

minggu depan @ 1st December 2010 sampai la 31st December 2010 (esoknya new year okeh)
akan meninggalkan malaysia selama sebulan. say hye to Egypt...perghhh.... Egypt okeh! (tapi dah tak mampu la nak riak sekarang ni, kecuakan telah mengatasi segalanya.)
ingat gi melancong ke? kalau melancong tak perlu nak cuak kot.
ini bukan pegi sesuka hati tapi ini adalah industrial training.
sangat la cuak sebab aku taktau pape.
yang lain semua senior yang dah pernah wat attachment kat spital, kat pharmacy, kat industry, yang dah tau banyak benda dari aku.
aku??? ok.. sempat la wat attachment kat pharmacy seminggu je.
tu je...? manenye tak cuak giler, cuak ngan benda yang uncertain.

dah la sebulan, bukan sehari, bukan seminggu, bukan 2 minggu, tapi sebulan dengan kata lain 30 hari. cuak giler. kalau pi campak aku kat mana2 dalam malaysia ni, still la aku ada konpiden nak hidup, tapi ni luar malaysia, hah.. hambik kau.. dengan tak reti bahasa arabnye, dengan tak cukup knowledgenya, dengan tak reti jaga diri.. mencabar giler... untuk yang ntah keberapa kali aku nak cakap yang aku cuak giler..

part yang sedih, dah la praktikal seminggu tu pun bukan kat rumah, sebulan pastu pun bukan kat rumah jugak. next year kot baru dapat menjejakkan kaki kat rumah sendiri. sedih giler. ish... 3 jan dah start kelas.. ok.. aku tak kira.. aku nak extend cuti.. hahahahaahaha..!

HARUS BERTABAH DENGAN SEPENUH HATI !
have to face it no matter what..
go go.. yeah!

19 comments:

Shafiq Rosli said...

apesal ko tbe2 kne g egypt weh?

Aoi@riena said...

ntah progrm ape ntah en. faiz handle.. cam praktikal gak la.. awal sem lagi dah tau, igtkan tak jadi. pas last exam aritu baru kompem jadi. giler cuak weh!..

Shafiq Rosli said...

laa,yeke..
ko sorg je ke weh..
apesal kne g prktikal industri..
bru sem 5..huhu

Fatihah nasiha said...

fuyooo.. hebatlah rina....

Fatihah nasiha said...

hebatlah rina... nak g egypt jgk! huhu

Aoi@riena said...

shafiq~ kalu aku sorg, awal2 lg aku dh reject..hehe.. lg 4 org amir, wazir, balqis haya n misha.. sume part 7.. aku sorg part 5.. kalu ikut plan, aku ngn wazir kat pharmacy, lg 2 org kt industry n lg sorg kat spital. tapi sume tu x sure. orang sane tak reply email.. byk giler benda yg unsure.. lg la cuak.. xleh nak imagine ape jd kat sne...huuuu~

Aoi@riena said...

tehah~ ehhh bile muncul... hehehe... ni dah tak kire hebat... cuak giler2 sampai bleh jd emo.. kalu melancong, best la.. ni kene keje kot...tak tenang idup.. ish2...

Shafiq Rosli said...

ohh,ok la tu..
igtkn sorg2..
xpe,anggap ni sbgai 1 cbrn..hee
nnt experience ko lbh skit from ktaorg..

Fatihah nasiha said...

hehe.. slame ni invi je.. skrg br muncul.. selamat mengembara di bumi egypt~

Aoi@riena said...

shafiq~ memang mencabar giler ni.. cabaran tahap 10 (antara yg paling extreme)..hehe.. tenkiu weh.. :) wish me luck..

*cuak giler weh tiap detik tiap masa tiap saat.. hehe

Aoi@riena said...

tehah~ ooowh.. stalker2..!! hahaha.. tenkiu tehah... haduihh.. xtau nak kate pe..runsing2.. huhu.. retail nnt pun cuak gak.. kecuakan yg berganda-ganda.. wish me luck tehah~ hehe

Shafiq Rosli said...

ur welcome..
gudluck & all da best..=)

*congratz jgk sbb trpilih utk prktikal kt overseas..bkn sng nk dpt.

Aoi@riena said...

trimas bebanyak weh... hehe~

untuk korang sume n untuk aku jugak~ selamat berpraktikal.. go go power rangers..!

zuhanismohamed said...

wow..agak cuak gak ah tapi mesti dapat experience yang hebat kan pergi egypt 2..goodluck rina.hehe :)

eesyaheera said...

geng power rangers baru datang. go go power rangers!

ni uitm da terpengaruh dgn u lain la ni hantar budak2 g industrial training kat overseas.

anyway, good luck Rina. proud of you!

Aoi@riena said...

zuhan~ tenkiu zuhan.. dah mmg giler cuak ni...cam dah takleh berpikir ngan waras dah tiap ari.. uhuhuhuk~ si

Aoi@riena said...

ee~ ee pun dah muncul tetibe.. hehe...tenkiu ee...

*siyes cuak (xde word lain dah)..huhu~

Shafiq Rosli said...

aku dgr yg g egypt tu tbe2 xcnfirm lg ek sbb ade problem ape bnde ntah..

Aoi@riena said...

aah.. pihak mesir tu tak reply email lg.. maybe diorg tgh cuti lama raya haji ni.. pastu diorg lain cam nak mintak postpone sbb maleh nak tggu dah. aku gitau la, next sem industrial training lg la susah nk kawtim ngn owner company tu... cam lg nyusahkan la.. skrg just kene tunggu jek.. penat kot cuak dr ari tu.. hehe

ai klik yu.. yu klik ai... meh la klik sini...