05/11/2010

:: cik ungu mengetag aku ::

Lupe la.. ari tu kene tag ngan cik ungu

Sori cik ungu… lambat sket.... 25 things about me.. banyak r.. cam maleh nak wat.. tapi kang terkecik ati cik ungu yang comel dan comey... Hehe.. jangan marah ek…

25 things about me.. aku rasa xde sape nak tau pun. Dah lame tak ber BW.. takde pengunjung ke sini la… busy busy…tapi xpe la. wat syarat je la..

  1. Nama aku _________ (sila isi tempat kosong)
  2. Umur aku 2_ (sila isi tempat kosong)
  3. Suka kaler purple.
  4. Kekadang tak suka kaler purple, tukar kaler biru.
  5. Kekadang tukar lagi, suka kaler peach.
  6. Tapi tak puas hati lagi, tukar lagi, suka kaler putih dan akhirnya kekal putih.
  7. Maka, habis la citer feberet kaler.
  8. Aku suka kucing, kucing pun suka aku.
  9. Aku nak bela kucing, tapi takbleh la, bos besar kat umah (a.k.a ayah) tak bagi la. Kucing yang ade kat umah pun just kucing menumpang… tumpang makan ngan tumpang tido.. xleh masuk umah la..
  10. Kalu time sedih, frust , aku suka cakap ngan kucing. Bukan gila tapi itu adalah habit. Kucing itu adalah makhluk yang takdak dosa. Sebab tu if tengok beliau or main2 ngan beliau, hati bleh sejuk. Ini adalah tidak benar bagi orang yang allergic ngan kucing.
    pastu.. kalu bagi makan kucing, that kucing akan doakan kita balik.. beliau kan makhluk yang tak buat dosa, so doa beliau senang termakbul.. sape taknak pahala free2.... pastu lagi, kucing kan binatang kesayangan Nabi Muhammad... Maka, sayang2 la ngan sang kucing...
  11. aku suka makan benda2 yang penuh ngan kalori.. coklat, cheese cake, burger…etc etc… *tak penah takut jadi gemuk… oyeahhh.. makan selagi tak gemuk…*
  12. suka clip video paramore brick by boring brick.. ending yang tragis.. tapi aku suka.. that girl was killed in her own fairytale... sooo coolll....!
  13. aku ade 4 orang abang. takde adik beradik pompuan. Rasa cam unik sebab aku sorang je pompuan. Berlagak la tuh… lantak ah.. *seb baik aku tak tomboyish*
  14. kekadang tapi selalu je lah… aku jeles ngan member2 yang ade adik-beradik pompuan. Mesti best.. ade geng kat umah..
  15. aku seorang yang complicated. Sebab tu la orang keliling susah gila nak paham aku.. aku pun susah nak paham orang.
  16. Aku sorang yang penting diri. Aku rasa la.
  17. Aku sorang yang sensitive giler. Walaupun aku tak suka perangai nih.
  18. Tapi kekadang aku jadi sorang yang tak kisah. Tengok mood la.. time ni aku akan just cakap.. “sukati ko le”.. “lantak la”.. “tak kisah”… etc.
  19. Aku rasa orang selalu salah paham ngan aku.. time aku tak marah, orang kata aku marah.. mak aku sendiri pun penah tersalah paham… tak paham la.. aku selalu bagi respon tak kene tempat ke?... tapi aku pun selalu salah paham ngan orang jugak.. adil la tuh..
  20. Dah 20… oyeah.. lagi 4..
  21. koike teppei telah berjaya stole my heart.
  22. ape lagi aku nak tulis ni… taktau la….
  23. Pikir.. pikir… takde idea…
  24. Hah..! aku suka jejalan.. jangan kuar jejalan tanpa ajak aku…memang nak kene la…
  25. The end~

Aku rasa sume orang dah kene tag kot ngan mende ni… sume dah ade kat blog memasing… tak yah la tag sesape dah… sape nak, ambik je la, tag diri sendiri…

Ok..sekian trimas....bye..

p/s: sape nak baca panjang meleret camni...cam sia-sia.. biar ah.. dah tulis pun...

10 comments:

Shafiq said...

Bru ku tahu yg ko sorg je anak pmpn dlm family ko..hehe

Aoi@riena said...

sesungguhnya fakta itu adalah benar... sian aku xde kakak yang separent..aku nk kakak.. huu~

Shafiq said...

huhu..sbr2.
xde rezeki nk wt cmne kn..
adek pmpn aku yg 9 thun tu hmpir snasib cm ko..
tp nsib baek adek aku yg bru tu pmpn..
so,die ade la jgk geng..huu

Aoi@riena said...

haha.. kire naseb die baik la.. kalo tak, die mesti meratapi kebosanan cam aku...hahaha

Shafiq said...

adek aku tu dh jd ganas dh ikut perangai abg2 die..haha

Aoi@riena said...

aku bernaseb baik sbb tak ter influence ngn abg2 aku...ngahahaa..
ade la sket2 kot...

.s.o.f.i.a. said...

aku nak pi jejalan kl ahad nie..... nak ikut tak?

Aoi@riena said...

alah.. ahad ni ke... dh balik kmpung la cik pia.. *cee.. cam real je ajak ni.. xpe r.. xmo kaco cik pia ngn cik abg... hehe~

Peri PiA said...

salam

oh dear,memang susah org nak faham kite,even diri sendiri pon kadang xfhm diri sendiri

:)

Aoi@riena said...

peri pia -> betol sgt2... kita sendiri pun kekadang konfius ngan diri sendiri.. kenapa kite wat camtu? kenapa kite wat camni? kenapa kita jd camtu? kenpa kita jadi camni?

hehe~ ;P

ai klik yu.. yu klik ai... meh la klik sini...