02/12/2010

Yuna ke Lenka ???


Sekarang ni dah jadi trend semua orang tengah mencoba-coba jadi photographer pro-fessional and
pro-sak. Wajib possess DSLR. Dah macam infectious disease dah hobi ni. Sedara aku, member2 aku, jiran aku, anak jiran aku, sedara jiran aku, anak sedara jiran aku.. semua dah berjangkit.. aku? Sebabkan tak penah dapat photo shoot yang gempak a.k.a WOW! plus tak mampu nak beli DSLR, terkesima dengan harganya yang beribu-riban. Maka takde la aku terjebak ke kancah ke'photography'an.

Kronik giler photographer camni.. agak agak ah.

Memandangkan hobi di atas ni memerlukan perbelanjaan around RM 2K & plus2, maka, aku rasa kena redha dan pilih hobi lain yang dah ada dalam kepala and fikiran aku yang waras tanpa was was. melibatkan perbelanjaan around RM 0.2 K je… hahaha…

Tapi kena pilih samada nak jadi YUNA bersama acoustic guitar nya



Atau LENKA bersama keyboard nya


Memandangkan aku penah ada secebis dan secubit
garam experience dengan kedua-dua benda alah (music instruments) tersebut di satu masa yang lampau pada zaman kelahiran Tok Kaduk dan Mak Mandir. Kira macam nak reminiscence back la.

Perghhh… Ana Rafali kottt….Ana Rafali punya style sebenarnya dah wujud 12 tahun yang lalu… mesti dia cilok idea aku time tu....


Lenka junior tengah buat show bersama teman-teman seperjuangan di zaman kindergardennya.


So, belum decide lagi nak jadi sapa....
kalau jadi yuna, sure abang aku tumpang sekaki, setangan dan sejari menggodek-godek alatan tersebut.
kalau jadi lenka, perkara di atas takkan jadi.

p/s: sorang abang aku yang sejak azali lagi dah memang ala-ala hampes berkate, "dah tua bangka baru nak cari hobi baru.." hampes.. siot ah ko bgcik... ni yang aku maleh nak berkata-kata ngan beliau ni. bagi la kata-kata semangat sket... cesss.... hahah.. ko kot yg tua (taun depan 30), aku muda belia agi (taun depan 22)...






10 comments:

cik ungu said...

mak oiihhh!bakal artis siuttt..!
hahah~ esok-esok dah glamer, jangan lupa wa yang penat membesarkan kamu...huh~

Aoi@riena said...

Oi Oittt cik minah~ ngahaha.. wa tak reti nyanyi beb...men mende alah tu pun wa tak reti sgt..
xpe.. nntkan kmunculan wa....

zuhanismohamed said...

oho..ada bakat rupanya rina..ha ha

Aoi@riena said...

zuhan~ takde r.. haha.. music sheet pun x reti nk bace.. pic tu gaya je lebih.. haha..

cik ungu said...

laa tak reti nyanyi? wa da lame da tauu...miahahah..

Aoi@riena said...

uhuii cik minah.. xpe2.. tggu2.. ti wa duet ngn yuna.. u ternganga... ngahahaha~

Shafiq Rosli said...

wow,bkl artis tu..hehe

Aoi@riena said...

shafiq~ mane ade weh... fakta tipuan semata2... haha..

irahehe said...

perghhh..hebat.kecik dah pandai maen alat muzik.haha..kalau ira,ira pilih gitar kot.sebab dari dulu teringin nak blaja maen gitar.hehe..

Aoi@riena said...

ira --->

kecik2 je reti.. besar dah tak reti ...hehe..

gitar best jgak tp cam lg susah nk men drp keyboard..

ai klik yu.. yu klik ai... meh la klik sini...