23/11/2010

::the pros and cons::

ahaks...
pepagi dah dapat mesej yang berbunyi seperti berikut setelah dijadikan summary :

worse come to worst trip to egypt maybe postpone next sem
(OOOooyeeaAHHH..! penat aku cuak dari ari tu)
tapi tu pun tak kompem, maybe this sem maybe next sem. setakat ni just tunggu.. tunggu.. tunggu lagi... dan terus menunggu green light daripada encik faiz.
(cam keje giler pun ade, due datenye minggu depan)

maleh nak citer panjang, if postpone, pros n cons nye adalah seperti berikut:

the pros:
1. bleh prepare mental, fizikal dan emosi dengan lebih baik
2. after 17hb dec (abis praktikal retail ni la) bleh berjimba2 bersama teman-teman
3. yess! aku ade cuti...!!!

the cons:
1. akan menggangu gugat praktikal aku yang seterusnya. lagi la susah nak kawtim ngan owner company besar. (mungkin akan menyulitkan keadaan dan menyulitkan hidup aku)
2. wat penat aku je cuak giler2 dari ari tu
3. jangan kata aku kena go on ngan praktikal retail ni untuk 4 minggu... bosan beb sorang2.. (tapi pharmacist die baik la)
4. bulan 12 tengah winter, adalah sangat rugi tak pegi time winter.. (tapi xdak la winter sampai turun salji la bagai, sejuk cam aircond je kot)

kesimpulannya, aku dah takdak perasaan, kena pi sem ni ke sem depan ke, asalkan last2 tak nyusahkan aku. so aku tak kisah.

bye~

2 comments:

Shafiq Rosli said...

cian kt ko..
aku tgk senior pn bengang gk sbb bnde ni x cnfirm lg..huhu

Aoi@riena said...

tu la.. aku tak kisah dah.. aku nak cuti je skrg ni..

ai klik yu.. yu klik ai... meh la klik sini...