26/11/2010

hai.. sabau je la kan.. plan suma cancel

Agak menyampahkan bila satu demi satu plan semua tak menjadi.. maka... emo di situ... ish..! maleh nak mengomel tapi bile dah emo sangat terpaksa la mengomel walaupun takdak sapa paham kronologi apekah yang jadi.. ah lantak..

berikut adalah kronologinya

1st plan.. hari tu ingatkan dapat la
1. TERUS balik rumah after last exam. dah rasa macam 10 tahun tak balik (sangat hepi.sebab sangat homesick !)
2. After habis praktikal- VACATION to Pangkor with my besties; Dai n Shery. (sangat hepi.! )

tup tup... tetibe program to egypt kompem kena pi. have to meet the person in charge for that program 3 days after my last paper.
maka,

1. kena stay, 3 days after last paper baru dapat balik rumah. (walaupun HOMESICK cam nak giler)
2. VACATION PLAN CANCEL. aku yang ajak diorang. last2 aku gak yang cancelkan.

then, my 2nd plan pun berjalan...
1. Praktikal just for a week (dah rasa sangat horeyy.!)
2. 1 Dec - off to egypt (cuak giler cam nak giler..! )

tup tup..lecturer in charge for the program to egypt berkata "most likely kena tunda" maka

1. Praktikal kena go on for a month (ohh mengong.. praktikal sangat BOSAN.!)
dah la bukan duduk rumah sendiri.
2. Still.. the 1st plan vacation tak dapat proceed sebab my besties dah ada plan lain.

then, 3rd plan yang still dalam perancangan...
1. Sabtu, Ahad, Isnin cuti... bajet nak kol the owner tempat aku praktikal konfemkan aku akan go on praktikal for 1 month plus nak mintak cuti untuk Selasa (dah wat jahat di situ.! sukati aku).. NAK BALIK RUMAH OK.! nak BERMALAS-MALASAN di rumah sendiri.

adakah that 3rd plan pun takkan jadi kenyataan??? tunggu dan lihat..!!

p/s: yg nyakitkan hati adalah~ vacation to pangkor tu terpaksa cancel sebab mende alah tu.. bile mende alah tu cancel... vacation still cannot proceed.. terlepas dah that vacation.. so, takdak mende yang best yang aku tunggu cuti nih.. cisss.~ geram tol..

8 comments:

Fatihah nasiha said...

rina, apekah kesudahannya??

Aoi@riena said...

tunggu n lihat.. jeng jeng jeng.. kte pun xtau la.. pening tul..ish

zuhanismohamed said...

ala boleh kot cuti takat sehari kita bukan nya pekerja betul dia xbyr gaji pun..hehe

Aoi@riena said...

aah. betol. seb baik pharmacist tu pun cam tak kisah... sbb tu berani mntak cuti.. hehehe

hamzah ian said...

sabar2..

Aoi@riena said...

thanx hamzah ian... ;)

cik ungu said...

meh la vacation kat bilik tido sendiri, free. pakej tanpa sempadan.hee...

Aoi@riena said...

cik ungu~ betol3... esok balik umah.. hoyeahh..akan memulakan vacation di bilik tido sndiri...

ai klik yu.. yu klik ai... meh la klik sini...